Ohita navigaatio

Heinäkuussa on vilkasta Helsinki-Vantaalla

Artikkeli julkaistu
01.07.2024 klo 08:00
Matkustajat porttialueella istuskelemassa
Matkustus
Heinäkuu 2024 on vilkasta matkustusaikaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lähteviä matkustajia on eniten liikkeellä aamuisin kello 6–8 ja iltapäivisin kello 15–18. Lähtevien matkustajien lisäksi myös vaihtomatkustajien määrä lisääntyy Non Schengen -porttialueella.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta on kesälomakaudella suorat lennot noin 130 matkakohteeseen. Lue vinkit sujuvaan matkaan.

Tarkista turvatarkastuksen nesterajat

Helsinki-Vantaan turvatarkastusteknologia uudistettiin noin vuosi sitten. Turvatarkastuksen läpi saa kuljettaa kaksi litraa nesteitä matkustajaa kohden, ja nesteitä ei tarvitse ottaa esille laukusta läpivalaisun ajaksi.

Myös teknologian voi jättää laukkuun turvatarkastuksen ajaksi Helsinki-Vantaalla.

Finavian alueellisilta lentoasemilta matkustettaessa nesteraja on yksi litra pakattuna uudelleensuljettavaan ja läpinäkyvään muovipussiin. Nesteet on pakattava 100 millilitran pakkauksiin.

Ota passi mukaan kaukolennolle

Jos matkustat Suomesta Non Schengen-maahan, kuten Iso-Britanniaan, Yhdysvaltoihin tai Aasian maihin, kuljet lentoasemalla rajatarkastuksen kautta. Muista ottaa voimassa oleva passi mukaan matkallesi.

Katso, miten rajatarkastuksessa toimitaan. Suomen passilla voit käyttää rajatarkastusautomaattia.

Varmista matkatavaroiden pakkausohjeet

Ennen lentoasemalle saapumista on hyvä tarkistaa, että matkatavarat on pakattu oikein. Voit tarkistaa Finavian hakukoneesta pakkausohjeet ruumaan meneville matkatavaroille ja käsimatkatavaroille.

Muista, että esimerkiksi retkikeittimien kaasut ja sytytysnesteet ovat kiellettyjä lennolla. Tulentekovälineitä voi olla mukana yksi kappale matkustajaa kohden, ja se tulee pakata käsimatkatavaraan tai yllä oleviin vaatteisiin. Lisäksi tuotteet, kuten varavirtalähteet ja vara-akut kuljetetaan käsimatkatavaroissa.

Varaa aikaa lähtöselvitykseen, turvatarkastukseen ja rajatarkastukseen

Suosittelemme saapumaan Helsinki-Vantaalle hyvissä ajoin ennen lennon lähtöä. Varaa riittävästi aikaa pysäköintiin, lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen.

Koska heinäkuussa matkustetaan vilkkaasti Non Schengen -maihin, varaa riittävästi aikaa myös rajatarkastukseen lentoasemalla.

Kun saavut lentoasemalle hyvissä ajoin, ehdit nauttia matkalle lähdön tunnelmasta ja vierailemaan kentän uusissa ravintoloissa ja myymälöissä. Helsinki-Vantaan ravintoloiden määrä on tuplaantunut.

Sujuvoita matkaasi varaamalla pysäköinti ennakkoon terminaalin edustalta ja tilaamalla ilmainen MyFlight-palvelu, josta saat lisätietoa lentokentästä, lähtöportista ja ruokailu- sekä ostosmahdollisuuksista.

Lue myös

Nestesäännöt uudistuivat Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Näin toimit turvatarkastuksessa