Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaalla panostetaan ruokaan – viime vuosien kehitystyö lähes tuplannut ravintolat ja monipuolistanut valikoimaa merkittävästi

Artikkeli julkaistu
27.05.2024 klo 10:23
Helsinki-Vantaan portialueen ravintolamaailma
Matkustus
Finavia on kehittänyt Helsinki-Vantaan lentoaseman ruoka- ja juomatarjontaa merkittävästi viime vuosina. Matkustajia palvelee nyt yhteensä lähes 50 ravintolaa ja kahvilaa, joihin lukeutuu kesäterasseja, harvinaisia löytöjä ja palkittuja kokonaisuuksia.

– Ruoka on tänä kesänä erityisen ajankohtainen aihe, kun Helsingissä juhlitaan pohjoismaisten Michelin-tähtien julkistamistilaisuutta. Ruokailusta on tullut merkityksellinen osa matkustuskokemusta myös yhä useammalle lentomatkustajalle. Olemmekin kehittäneet Helsinki-Vantaan ravintolatarjontaa merkittävästi viime vuosina, ja lentoaseman ravintoloiden määrä on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 2019, Helsinki-Vantaan kaupallisen liiketoiminnan johtaja Nora Immonen Finaviasta kertoo.

Lentoaseman kaikille avoimessa lähtö- ja tuloaulassa toimii yhteensä 12 ravintolaa, kahvilaa ja baaria. Niihin kuuluu vuoden 2023 Airport Food Hall of the Year -palkinnon saanut Food Hall -ravintola-alue, joka tarjoaa maailman makuja viidestä eri keittiöstä. Food Hall palvelee matkustajien lisäksi myös lentoaseman lähialueen asukkaita ja työntekijöitä: ruokaa voi tilata kotiinkuljetuksella ja Finavia tarjoaa lounasruokailijoille ilmaisen pysäköinnin lentoasemalla.

Turvatarkastuksen jälkeisellä alueella matkustajia palvelevat kymmenet ruoka- ja juomapaikat. Uusimpia lisäyksiä ovat alkuvuonna 2024 avautuneet artesaanipitsaravintola Italian Kitchen Terracotta, samppanjaan ja viiniin erikoistunut Bubbles Seafood & Wine, skandinavialaista ruokaa tarjoava Nordic Kitchen sekä suomalaisen Top chef -voittajan hampurilaisravintola Naughty Burger.

Kesäaikaan Helsinki-Vantaan kolme ulkoterassia tarjoavat täydellisen paikan rentoutua ja nauttia auringosta. Tuloaulan Runway Barin terassin lisäksi lentoaseman lähtöporttialueelle avautuu kaksi terassia: Toastery Café & Bar avaa täysin uuden kesäterassin, ja portin 29 Espresso Housen suosittu terassi on jälleen matkustajien käytettävissä.

− Helsinki-Vantaan läpi kulkee kuukausittain yli miljoona matkustajaa, joille kaikille haluamme tarjota ensiluokkaisen asiakaskokemuksen. Lentoasemalla on yhteensä noin 30 tuhatta neliötä vuokrattavaa liiketilaa, ja kehitämme ruoka- ja juomavalikoimaa jatkuvasti trendejä ja matkustajien toiveita seuraten. Etenkin lämpimän ruoan valikoima on monipuolistunut lentoaseman historiallisen kehitysohjelman myötä. Viimeisen vuoden aikana olemme avanneet lentoasemalle 17 uutta ravintolaa ja kahvilaa, ja lisää avauksia on tulossa, Immonen jatkaa.

Finavia on panostanut myös lentoaseman aamupalatarjontaan. Ravintolat avaavat ovensa jo varhain aamulla matkustajille, jotka voivat nauttia esimerkiksi Tori Kitchen & Cafén yön yli haudutetusta puurosta tai Nordic Kitchenin lämpimistä aamiaisannoksista. Nopeampaan evääseen tarjolla on take away -vaihtoehtoja R-kioskeilta ja WHSmithin pisteiltä.

Moni ei tiedä, että Helsinki-Vantaalla on myös oma leipomo. Leipomossa leivotaan joka aamu tuoreita korvapuusteja, muffinseja, leipiä ja muita tuotteita, jotka päätyvät muun muassa Kaffet Bakery -kahviloiden ja Pala Pizza Bar -ravintolan pöytiin.

Myös passintarkastuksen jälkeisen alueen eli non-Schengen-alueen tarjonta paranee kesäksi, kun ovensa avaavat katuruokaa tarjoava Street Food Club ja uusi Nordic Kitchen. Aasialaisen ruoan ystäviä palvelee muun muassa Ajisen Ramen, joka on maailmanlaajuisen ravintolaketjun ensimmäinen toimipiste Pohjois-Euroopassa. Alueelta löytyy myös lentoaseman yksi erikoisuus: Fizzan pizza-automaatti, joka valmistaa uunituoreen ja helposti mukaan otettavan pizzan vain kolmessa minuutissa, vuorokauden ympäri.

− Lentoaseman monipuolisesta ravintolatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, joten matkustajilla on nyt erinomainen syy saapua kentälle hyvissä ajoin nauttimaan lomatunnelmasta ja hyvästä ruoasta, Immonen suosittelee.

Tutustu Helsinki-Vantaan kaikkiin ravintoloihin, kahviloihin ja baareihin täältä.