Ohita navigaatio

Hiihtolomat käynnistyvät: Helsinki-Vantaan, Rovaniemen ja Kittilän lentoasemilla vilkkainta 23.–25.2.

Artikkeli julkaistu
14.02.2024 klo 08:23
Matkustajat bag drop-tiskillä lähtöaulassa.
Matkustus
Finavian lentoasemilta matkustetaan vilkkaasti hiihtolomille. Matkustajia on eniten liikkeellä torstaista sunnuntaihin 15.–18. ja perjantaista sunnuntaihin 23.–25. helmikuuta 2024.

Vilkkaimmat matkustusajat Helsinki-Vantaan lentoasemalla ovat aamuisin 6–8 välillä sekä iltapäivisin 15–17 välillä. Lähteviä matkustajia on hiihtolomien aikana eniten 15.–18.2. ja saapuvia matkustajia 24.–25.2.

Rovaniemen ja Kittilän lentoasemilla vilkkainta on hiihtoloman aikana viikonloppuisin. Lue vinkit sujuvaan matkaan.

Valmistaudu matkaasi jo kotona

Ennen lentoasemalle saapumista on hyvä tarkistaa, että matkatavarat on pakattu oikein. Voit tarkistaa Finavian hakukoneesta, mitkä esineet pakataan käsimatkatavaroihin ja mitkä ruumaan.

Syttyviä suksien voitelu- ja voiteenpoistoaineita ei saa kuljettaa lainkaan lentokoneessa. Myös retkikeittimien kaasut ja sytytysnesteet ovat kiellettyjä. Tulentekovälineitä voi olla mukana yksi kappale matkustajaa kohden pakattuna käsimatkatavaraan tai yllä oleviin vaatteisiin. Tuotteet kuten varavirtalähteet ja vara-akut voi kuljettaa ainoastaan käsimatkatavaroissa.

Tarkista turvatarkastusohjeet etukäteen: Helsinki-Vantaan lentoasema ja Finavian alueelliset lentoasemat.

Tilaa lentosi tiedot Finavian MyFlight -palvelusta. MyFlight antaa porttisi numeron ja suosituksia lentoaseman palveluista. MyFlight on saatavilla vain Helsinki-Vantaan matkustajille.

Varaa riittävästi aikaa kentälle

Saavu lentoasemalle hyvissä ajoin ja varaa riittävästi aikaa pysäköintiin, lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen. Lapsiperheille on oma turvatarkastuslinjasto Helsinki-Vantaalla.

Parhaiten varmistat pysäköintisi Helsinki-Vantaalla varaamalla sen ennakkoon haluamaltasi alueelta. Esimerkiksi P3 -talo soveltuu pidempään lomapysäköintiin ja on lyhyen kävelymatkan päässä terminaalista.

Lue myös

Lentomatkalle lasten kanssa

Hiihtoloman pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Hiihtolomavinkit Kittilän lentoasemalle

Päivitetty 19.2.: Otsikosta poistettu viime viikon päivämäärät 15.-18.2.