Ohita navigaatio

Monimuotoisuus on voimavara Maarianhaminan lentoaseman henkilöstölle

Artikkeli julkaistu
07.05.2024 klo 09:45
Signy Aarna Maarianhaminan lentoasemalta
Ihmisiä & Ilmailua
Finavialaiset Maarianhaminan lentoasemalla tekevät töitä työyhteisössä, jossa erilaiset taustat ja taidot eivät vain kohtaa, vaan antavat arvoa kaikille eri osapuolille.

Maarianhaminan lentoaseman päällikkö Tanja Sabel Finaviasta on tyytyväinen siihen, miten monimuotoisuus ja tasa-arvo ovat muodostuneet keskeiseksi osaksi lentoasemayhteisön kulttuuria.

Diversiteetin huomioiminen on avain parempaan palveluun, syvempään asiakasymmärrykseen ja rikkaampaan osaamiseen, hän sanoo.

Sabel korostaa ystävällisyyden ja arvostuksen merkitystä monimuotoisuuden kohtaamisessa, olipa kyse sitten huumorintajusta tai päivittäisestä vuorovaikutuksesta.

Työyhteisönä tavoitteemme on luoda ilmapiiri, jossa jokainen voi olla oma itsensä. Silloinkin, kun vaikkapa vitsaillaan. Huumori on hyväksi jaksamisessa ja viihtymisessä, mutta siinäkin pitää osata huomioida millaisista asioista vitsaillaan. Esihenkilönä tehtäväni on varmistaa, että kaikilla on rento olo sellaisina kuin he ovat, eikä kenenkään tarvitse olla varpaillaan.

Erilaisuuden kohtaaminen kunnioituksella rakentaa vahvempaa yhteisöä

Maarianhaminan lentoasemalla työskentelee noin 30 ihmistä eri kansallisuuksista sekä taustoista ja Finavian palveluksessa heistä on puolet. Ikähaarukka on 20–55 vuotta, ja joka osastolla työskentelee niin miehiä kuin naisia. Yksi heistä on kunnossapidon tiimissä työskentelevä Signy Aarna.

– Aloittaessani olin todella noviisi. Minulla ei ollut varsinaista taustaa työhön, enkä puhunut ruotsia kovin hyvin. Työt kunnossapidossa olivat minulle uusi maailma, ja olin tiimissä ainoa nainen. Olen kuitenkin kovakuntoinen, ja täytän Finavian palo- ja pelastustehtäviin vaadittavat kriteerit, hän kertoo.

– Ensimmäisestä päivästä lähtien olen tuntenut oloni tervetulleeksi. Kollegani ovat opastaneet minua eri asioissa. Se, että olen nainen, ei ole ollut ongelma. Meillä kaikilla on samat tehtävät ja ajamme samoilla isoilla ajoneuvoilla. Mielestäni meillä on uskomattoman hyvä tiimi, ja se on yksi tärkeimmistä syistä, miksi pidän työstäni niin paljon.

Virosta Ahvenanmaalle muuttaneen Aarnan kokemus osoittaa, miten monimuotoisuus voi tukea kasvua ja oppimista. Hän tuntee itsensä arvostetuksi osaksi tiimiä, ja näkee Maarianhaminan lentoaseman hyvänä esimerkkinä työyhteisöstä, jossa erilaisuus on voimavara.

Meillä jokainen päivä on tilaisuus oppia uutta toisiltamme, kohdata erilaisuutta kunnioituksella ja rakentaa vahvempi yhteisö yhteistyössä, pohtivat Sabel ja Aarna yhteen ääneen.

Lue Finaviasta työpaikkana

Työssään viihtyvät finavialaiset varmistavat sujuvan lentoasemakokemuksen

Perhe- ja työelämän yhdistämistä tuetaan Finaviassa

Näin Finavia edistää yhdenvertaisuutta työpaikalla