Ohita navigaatio

Kesäkuussa on vilkasta Helsinki-Vantaalla – lue vinkit lentokentälle

Artikkeli julkaistu
29.05.2024 klo 09:00
Matkustajat lähtöaulassa
Matkustus
Kesäkuu 2024 on vilkasta matkustusaikaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kun kesälomat käynnistyvät koko Suomessa. Lähteviä matkustajia on eniten liikkeellä sunnuntaista maanantaihin 2.–3. kesäkuuta ja 9.–10. kesäkuuta. Finavia odottaa päivistä vuoden toistaiseksi vilkkaimpia.

– Odotamme vilkasta kesälomakauden alkua Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kesäkuun alusta alkaen lentoasemalta matkustaa yli 40 tuhatta matkustajaa päivittäin. Vilkkainta on aamuisin kello 6–8 välillä ja iltapäivisin kello 15–17 välillä, ja suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa lentoasemalla asiointiin kuten pysäköintiin, lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen, Helsinki-Vantaan matkustajapalveluista vastaava johtaja Hanna Hämäläinen Finaviasta sanoo.

Matkalta saapuvien matkustajien osalta kiireisimpiä päiviä ovat sunnuntaista maanantaihin 9.–10.6. ja 16.–17.6.

Helsinki-Vantaalta on kesäkuukausina suorat lennot noin 130 matkakohteeseen.

Muista turvatarkastuksen uudet nesterajat

– Uudistimme Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastusteknologian noin vuosi sitten. Turvatarkastuksen läpi saa kuljettaa kaksi litraa nesteitä matkustajaa kohden, ja nesteitä ei tarvitse ottaa esille laukusta läpivalaisun ajaksi, Hämäläinen sanoo.

– Helsinki-Vantaalla myös teknologian voi jättää laukkuun turvatarkastuksen ajaksi, hän jatkaa.

Finavian muilta lentoasemilta matkustettaessa nesteraja on yksi litra pakattuna uudelleensuljettavaan ja läpinäkyvään muovipussiin. Nesteet on pakattava 100 millilitran pakkauksiin.

Pakkaa matkatavarat oikein jo kotona

Ennen lentoasemalle saapumista on hyvä tarkistaa, että matkatavarat on pakattu oikein. Voit tarkistaa Finavian hakukoneesta pakkausohjeet ruumaan ja käsimatkatavaraan.

Muista, että esimerkiksi retkikeittimien kaasut ja sytytysnesteet ovat kiellettyjä lennolla.

– Tulentekovälineitä voi olla mukana yksi kappale matkustajaa kohden, ja se tulee pakata käsimatkatavaraan tai yllä oleviin vaatteisiin. Lisäksi tuotteet, kuten varavirtalähteet ja vara-akut kuljetetaan käsimatkatavaroissa, Hämäläinen vinkkaa.

Varaa riittävästi aikaa lentoasemalle

Suosittelemme saapumaan Helsinki-Vantaalle hyvissä ajoin ennen lennon lähtöä. Varaa riittävästi aikaa pysäköintiin, lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen. Koska matkustajia on liikkeellä tavallista enemmän kesälomien vuoksi, jonoja voi syntyä eri palvelupisteiden kohdalla.

– Uudistuneella Helsinki-Vantaalla kesälomalaisia odottaa liuta myymälöitä, ravintoloita ja palveluita. Helsinki-Vantaa on myös palkittu Euroopan parhaaksi lentoasemaksi kokoluokassaan. Nyt jos koskaan on hyvä syy saapua ajoissa lentoasemalle ja nauttia matkalle lähdön tunnelmasta, Hämäläinen sanoo.

Sujuvoita matkaasi varaamalla pysäköinti ennakkoon terminaalin edustalta ja tilaamalla ilmainen MyFlight-palvelu, josta saat lisätietoa lentokentästä, lähtöportista ja ruokailu- sekä ostosmahdollisuuksista.

Lue myös

Nestesäännöt uudistuivat Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Näin toimit turvatarkastuksessa

Päivitetty: Kiitotie 3:n korjaustyöt ovat valmistuneet 12.6.
Päivitetty: Otsikosta ja ingressistä otettu päivämäärät 2.-3. ja 9.-10.6. pois 12.6. kello 11.07.