Ohita navigaatio

Tutustu Finavian palveluneuvojan tehtävään: “Kohtaamme jokaisen matkustajan yksilönä ja palvelemme ammattitaidolla”

Artikkeli julkaistu
05.04.2024 klo 08:41
Palveluneuvoja ohjaa matkustajia
Ihmisiä & Ilmailua
Finavian palveluneuvojat työskentelevät lentoasemilla monipuolisissa tehtävissä. Asiakaslähtöisessä työssä jokainen matkustaja kohdataan ammattimaisin ottein ja hyvällä asenteella.

Palveluneuvoja Noora Lampela on työskennellyt Rovaniemen lentoasemalla useamman vuoden.

– Pidän työssäni siitä, että työtehtävät ovat laajat ja niissä on mahdollista kehittyä. Palveluneuvojana työhöni kuuluu matkustajien ohjaaminen terminaalissa ja infopisteellä, asiakkaiden auttaminen esimerkiksi pysäköinti- ja lähtöselvitysasioissa ja toimin myös turvatarkastajana.

Rovaniemen lentoasemalla palveluneuvoja voi kouluttautua myös asematasotehtäviin.

– Koulutamme henkilöstöä työskentelemään esimerkiksi lentokoneiden paikoitussuunnittelun parissa, tekemään henkilökunnan turvatarkastuksia ja asematasolla turvallisuudesta vastaavan marshallerin tehtävään. Jokainen päivä on erilainen, ja se on työssäni rikkaus.

Sujuvan asiakaskokemuksen luominen on palveluneuvojan tehtävän ytimessä.

– Kohtaamme jokaisen matkustajan yksilönä ja otamme monipuolisesti eri tarpeet huomioon. Palvelemme matkustajiamme aina parhaamme mukaan ja hoidamme jokaisen asiakaskohtaamisen ammattimaisesti.

Palveluneuvoja ja matkustajat

Erityisesti talvisesonki on Rovaniemen lentoasemalla vilkasta matkustusaikaa ja turisteja saapuu Lappiin eri puolilta maailmaa. Tehtävässä onnistuu, kun omaa pelisilmää ja ymmärtää matkustajien eri tarpeita. Kielitaito on tehtävässä eduksi.

– Suomen ja englannin kielellä pärjää hyvin, mutta on aina eduksi, jos kollega osaa puhua vaikkapa espanjaa tai saksaa. Turisteja saapuu meille ympäri maailmaa ja he puhuvat laidasta laitaan eri kieliä.

Noora Lampelan mukaan Finavian palveluneuvojilla on monimuotoinen työyhteisö, jossa viihdytään yhdessä. Mukavat työkaverit ovat voimavara kiireisinä sesonkiaikoina.

– Meillä on tosi hauskaa yhdessä ja tulemme hyvin toimeen. Osa tiimistämme on ollut Finaviassa jo pitkään, jopa 38 vuotta parhaimmillaan, ja osa on kausityöntekijöitä. Itse tulin työharjoitteluun ja nyt olen vakituisessa tehtävässä.

– Halusin jo nuorena lentokentälle töihin ja työharjoittelun kautta tykästyin Finavian ja Rovaniemen lentoaseman työympäristöön. Palveluneuvojan tehtävä on sisällöltään monipuolinen ja kiinnostava, Lampela kertoo.

Palveluneuvoja

Lue lisää Finavian työtehtävistä

Ura Finaviassa

Tutustu Finavian IT-osaajien tehtävään

Työharjoittelu on yksi polku töihin Finavialle