Skip navigation

Sichuan Airlinesin lento Chengdusta saapui Helsinki-Vantaalle – uusi lentoyhtiö ja reittiyhteys otettiin iloiten vastaan

Artikkeli julkaistu
16.09.2019 klo 08:50
Sichuan Airlinesin lentokone saa vesitervehdyksen eli paloautot suihkuttavat vettä koneen päälle.
Sichuan Airlinesin lentoa Chengdusta juhlittiin vesitervehdyksellä sen saapuessa aamuvarhain kello kuuden aikaan maanantaina 16.9. Helsinki-Vantaalle. Uusi reitti vahvistaa Helsinki-Vantaan lentoyhteyksiä Kiinaan.

​Lentoyhtiö liikennöi Helsingin ja Chengdun välistä reittiä kahdesti viikossa, maanantaisin ja perjantaisin. Uuden yhteyden myötä Suomesta on kahdeksan eri suoraa reittikohdetta Kiinaan. Sichuan Airlines on jo kolmas kiinalainen lentoyhtiö Helsinki-Vantaalla, sillä Tibet Airlines ja Juneyao Air aloittivat lennot aiemmin tänä vuonna. Sichuan Airlinesin uudesta reitistä ilmoitettiin syyskuun alussa

Lentoyhtiötä ja reittiavausta juhlittiin nauhan leikkaamisella sekä perinteiden mukaisella vesitervehdyksellä, jossa paloautot antavat lentokoneelle näyttävän vesisuihkun.

Sichuan Airlinesin reittiavajaisten nauhanleikkuu.

Lentokone jatkaa aamulla matkaansa Kööpenhaminaan ja palaa iltapäivällä Helsingin kautta kello 15.45 takaisin Chengduun. 

Chengdu on Sichuanin maakunnan pääkaupunki, jossa asuu noin 11 miljoonaa ihmistä. Se on Lounais-Kiinan merkittävä poliittinen ja taloudellinen keskus.

Sichuan Airlinesin matkustajia saapumassa Helsinki-Vantaalle reitinavauksesta kertovan kyltin ohi.

 

Sichuan Airlinesin lentokone Helsinki-Vantaan lentoasemalla tumman taivaan näkyessä taustalla.

 Kuva: Aamu oli vasta alkamassa sarastaa ensilennon saavuttua Helsinki-Vantaalle.

Kolme naista pitelee Sichuan Airlinesin ja Helsinki-Vantaan punaista kehystä ympärillään kuvausseinän luona.

Kuva: Iltapäivällä Chengduun matkustaville järjestettiin reittiavajaisten teemaan sopiva kuvausseinä. 

Matkustus